radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Els Camins de Ronda de Blanes volen ser Patrimoni Mundial per la UNESCO

Els Camins de Ronda de Blanes volen ser Patrimoni Mundial per la UNESCO

COMPARTEIX-HO
, / 635 0

Els dos trams del Camí de Ronda, posats en marxa en els darrers mesos, han estat inclosos en la candidatura per ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO com a paisatge cultural.

Durant aquest estiu, dos representants d’organismes vinculats a la mateixa UNESCO han visitat els dos trams del camí de ronda blanenc, que s’inclouen a la candidatura juntament amb el total de 130 quilòmetres de camins de ronda de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou.

El projecte perquè els camins de ronda del litoral gironí siguin reconeguts per la UNESCO comença fa més de 20 anys, quan l’any 1995 va crear-se l’associació Amics de la UNESCO de Palafrugell, i que durant tot aquest temps ha anat sumant esforços per poder restaurar i tornar a posar en marxa trams del camí que estaven abandonats.

La candidatura perquè els camins de ronda siguin reconeguts com a Patrimoni Mundial ha rebut el suport dels 22 municipis de la Costa Brava, a més del suport també dels Consells Comarcals de la Selva i de l’Alt i el Baix Empordà.

L’Ajuntament de Blanes va aprovar l’any 2014 la proposta per sol·licitar aquesta declaració a la UNESCO. Segons el consistori, és molt important rebre aquest reconeixement ja que es posa de relleu el valor paisatgístic i cultural que tenen les costes del territori.

Ho ha explicat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, en declaracions a Ràdio Palafolls.

L’últim dels trams del camí de ronda de Blanes que s’han posat a punt aquest any ha estat el tram fins ara inèdit del camí, al seu pas per la Cala de Sant Francesc, popularment coneguda com a Cala Bona. Es tracta d’un nou accés a aquest itinerari des de la part sud i que serveix de prolongació de sortida del camí.

Per altra banda, l’altre tram blanenc es va reobrir el passat mes de març, després de més de 10 anys tancat al públic pel mal estat de l’espai i el perill que suposava passejar-hi.

L’alcalde blanenc ha explicat que ara s’està treballant per tal de donar a conèixer els dos nous trams i també per poder acabar el tram restant que connecta Blanes amb Lloret.

Segons Ros, la previsió era poder-ho fer abans de l’estiu, però ara s’està treballant per iniciar les negociacions i tràmits pel tram nord de cara a aquest proper setembre.

 

Foto: Ajuntament de Blanes