URGENT

L’Ajuntament de Blanes es farà càrrec de les obres de Sa Palomera mentre espera resposta de l’Estat

Compartiu aquesta història

El consistori va decidir a la Junta de Govern celebrada ahir que assumiria les obres per reforçar la seguretat de la zona de la Roca de Sa Palomera per no demorar-ne l’inici.

La decisió s’ha pres davant la manca de resposta del Departament de Costes pel que fa a la petició per fer obres de millora de seguretat en aquest espai.

L’Ajuntament de Blanes vol obrir el més aviat possible aquesta zona, sobretot ara que és època turística i que es tracta d’un dels indrets més visitats del municipi.

És per això que la Junta de Govern celebrada aquest dijous a la tarda ha aprovat amb caràcter d’urgència assumir inicialment els treballs que s’hi han de fer, a l’espera que el govern espanyol finalment se’n faci càrrec, ja que la competència de la zona marítimo-terrestre del litoral d’arreu de tot l’estat espanyol és precisament del Departament de Costes.

La intenció, tal i com ja han apuntat des de l’Ajuntament, és instal·lar, entre d’altres, una barana de 20 metres de llargada que reforci i complementi la que hi ha actualment.

Ara fa dos dies, el consistori blanenc decidia tancar de manera provisional l’espai, després que el passat divendres un turista de 56 anys morís al caure des del capdamunt de la roca.

Malgrat l’avís de tancament, el mateix dimecres al vespre la Policia Local va haver d’intervenir a la zona per desallotjar l’espai, on van accedir diverses persones després de saltar les tanques que barraven el pas.

En aquest sentit, el consistori ja ha informat que se sancionaran totes les infraccions que es cometin amb l’incompliment de la prohibició d’accedir a Sa Palomera.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics