URGENT

Can Patalina tindrà finalment fibra òptica

Compartiu aquesta història

Aquesta zona industrial de Malgrat de Mar, a tocar de Palafolls, va quedar al marge de la implementació d’aquest nou sistema de connexió a Internet que es va fer al municipi ara fa 2 anys.

Ara, segons ha informat Telefónica, començaran els treballas per abastir de fibra òptica les 113 empreses situades al polígon.

Segons ha dit l’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa, des del consistori estan molt contents i ho valoren molt positivament aquest pas, ja que “era una mancança i una demanda de les empreses instal·lades a Can Patalina”, que ara ja podran disposar de connexió a Internet de gran velocitat.

La fibra òptica va arribar a Malgrat de Mar ara fa poc menys de 2 anys, a la tardor del 2016, amb una instal·lació d’aquest noiu sistema que es va fer aprofitant la de cable de coure existent.

A Palafolls, el procés d’implementació de la fibra està en espera ara mateix, després que a finals de l’octubre de l’any passat l’Ajuntament anunciés un acord amb una altra companyia de telefonia, en aquest cas Mas Móvil, per instal·lar la fibra òptica al barri de Sant Lluís.

La fibra òptica és una tecnologia que permet disposar d’un millor ample de banda a la xarxa d’Internet, per la qual cosa es millorarà la velocitat de les connexions.

En aquest sentit, permet velocitats de 10 Gb per segon, s’eviten interferències, es millora la qualitat audiovisual i també permet que la xarxa sigui més segura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics