URGENT

L’Ajuntament aprova mantenir els preus de l’EMMiD

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’ha celebrat al consistori la sessió extraordinària del ple municipal per aprovar la modificació de les taxes de l’EMMiD.

Un tràmit que ha servit per mantenir finalment els preus de cara a aquest curs vinent, a diferència de la pujada que s’havia anunciat fa uns dies i que va aixecar polèmica entre les famílies dels alumnes, especialment al ple ordinari de fa poc més d’una setmana.

Els preus es mantindran igual, però el que sí que canviarà de cara al curs vinent seran els itineraris de l’escola, amb canvis en l’estructura de l’oferta formativa del centre.

La regidora d’Hisenda i tinent d’alcalde, Dolors Agüera, ha defensat la postura del consistori i ha afirmat que l’Ajuntament sempre ha apostat per la cultura.

Malgrat tenir un sol punt per debatre, el ple ha viscut moments de tensió entre el govern i ERC. Els republicans, que han començat la seva intervenció criticant la decisió de convocar el ple a les 9 del matí, cosa que consideren que ha fet minvar l’assistència de públic a la sessió, han criticat la gestió del govern de l’EMMiD.

En aquest sentit, han lamentat la manera com s’han afrontat els canvis de cara al curs vinent, així com també han fet incís en la situació de la contractació del professorat i han denunciat també errades en els fulls de preinscripció.

Susanna Pla és regidora d’ERC.

El regidor no adscrit Óscar Bermán ha lamentat la situació, afirmant que s’està en període preelectoral i “ningú vol perdre la cadira”, i ha proposat al govern un replantejament en la gestió de l’EMMiD.

En aquets sentit, el regidor ha proposat que la música i la dansa siguin dos àmbits gestionats per entitats.

El regidor d’ICV-EUiA, Juan Andrés Osorio, ha volgut aclarir que qualsevol servei públic és deficitari, i que l’assumpció d’aquest cost es fa “per voluntat política”.

A la vegada, l’ecosocialista ha volgut fer una crida a fomentar l’associacionisme i les cooperatives culturals per fer implicar la ciutadania.

L’aprovació de les noves taxes, que ha estat l’únic punt a l’ordre del dia, s’ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA i el regidor Martí Victòria, mentre que ERC i el regidor no adscrit Óscar Bermán, a l’oposició, s’han abstingut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics