URGENT

El Punt Lila de Blanes tanca avui amb èxit la campanya contra les agressions sexistes a l’Ensorra’t

Compartiu aquesta història

Ho farà amb el concert de Roba Estesa, l’últim de la programació del Festival Ensorra’t 2’018, emmarcat dins la Festa Major de Blanes.

El Punt Lila ha estat una de les actuacions del nou Pla d’Actuació Contra les Agressions Sexistes, aprovat per l’Ajuntament el passat mes de juny.

Es tracta d’una carpa ubicada al bell mig de la platja, a tocar de l’escenari, on un professional està fent tasques d’informació, sensibilització i abordatge de les agressions sexistes.

Segons ha informat el consistori blanenc, durant els primers dies de l’Ensorra’t, que ha estat el primer esdeveniment festiu destacat on es posava en marxa el nou pla, s’ha acostat fins al Punt Lila gent de totes les edats, però especialment gent jove, que és de fet el públic majoritari del festival.

Els nois i noies han mostrat interès per saber en què consisteix el punt, i han demanat informació sobre diversos temes d’interès. A banda, fins al moment no s’ha rebut cap avís de casos d’agressions sexuals, i l’Ajuntament destaca la importància del paper dels voluntaris i voluntàries que hi donen suport.

Fins al moment, s’han repartit unes 500 polseres amb el lema “Ensorra el masclisme”, i més de 600 persones s’han acostat fins al punt. També s’ha lliurat material de sensibilització, amb un pack on hi havia tríptics del servei per a la igualtat, la diversitat i contra la violència masclista, targetes amb telèfons d’atenció a la víctima, adhesius feministes, cartells contra les agressions masclistes, entre d’altres tipus de material.

A banda, el Punt Lila també ofereix la possibilitat de participar en dos jocs dinàmics. Un és sobre la diversitat sexual i de gènere i l’altre sobre els mites de l’amor romàntic.

A nivell del festival, la Comissió de Gènere ha volgut que enguany augmentés la presència femenina dalt de l’escenari, tot i que només un 30% dels músics participants a l’Ensorra’t hagin estat dones.

En aquest sentit, el consistori ja ha dit que té la intenció que aquest percentatge augmenti de cara a les properes edicions del festival.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics