URGENT

La Fundació Humana recull més de 7 tones de roba a Palafolls en el primer semestre de l’any

Compartiu aquesta història

Segons dades d’aquesta organització sense ànim de lucre, encarregada de recollir i gestionar roba usada amb finalitats socials i mediambientals, al nostre municipi s’ha recollit durant aquests primers 6 mesos de 2018 un total de 7,4 tones de roba usada.

Un registre que equival a unes 15.300 peces de roba que són reaprofitades de nou i que es reintrodueixen al mercat a través de la reutilització o el reciclatge.

Segons Humana, es tracta d’una xifra, que se situa a la mitjana de tot Catalunya, on s’han recuperat durant el primer semestre del 2018 més de 2.300 tones de roba usada.

Malgrat tot, des de la fundació destaquen que encara es podria recollir més roba, ja que només es recull un 10 % de la roba que es podria reaprofitar.

Ho explica Joan Carles Montes, membre del departament de Comunicació d’Humana.

Un cop recollida dels contenidors, la roba passa per un procés de triatge i classificació, basant-se en criteris com la temporada –si és d’estiu o d’hivern–, l’estat en què es troba i si és roba per nens, adults, home o dona.

Un cop fet aquest triatge, una part d’aquesta roba es destina a la reutilització i una altra part es destina al reciclatge.

Segons expliquen des de la fundació, els recursos econòmics obtinguts de la reutilització d’aquesta roba serveixen per finançar l’activitat d’Humana, amb els llocs de treball que té. D’altra banda, els beneficis són destinats íntegrament a projectes socials, com cooperació a Àfrica i també actualment en projectes a nivell estatal.

 

Foto: Fundació Humana

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics