URGENT

S’inicia finalment el període de votacions pels pressupostos participatius de Malgrat

Compartiu aquesta història

Dos dies més tard del que estava previst, aquest dimecres s’ha posat en marxa el termini per votar les 8 propostes dels pressupostos participatius de Malgrat de Mar.

Uns problemes tècnics detectats a la plataforma de votació en línia Malgrat Decideix van impedir que el període s’obrís dilluns, tal i com estava plantejat, i que finalment no hagi estat fins aquest dimecres que, amb la problemàtica ja solucionada, s’hagi pogut començar a votar.

Encara no 24 hores després que s’iniciés el termini de votacions, que finalment s’allargarà fins el proper 18 de juliol, l’Ajuntament fa una valoració positiva de la resposta de la ciutadania.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Participació Ciutadana de Malgrat, Ramir Roger, explica que la resposta de la ciutadania ha estat positiva, i posa com a exemple les demandes que han rebut durant els dos dies de retard.

Segons el regidor, això demostra l’interès de la ciutadania per a participar en el procés de votació de les propostes.

Unes 8 propostes que representen diversos àmbits d’actuació al municipi, com són l’urbanisme, la mobilitat o la cultura.

En el camp urbanístic es pot optar, entre d’altres per la millora d’alguns carrers i places; l’acondicionament del solar de l’antic escorxador; la compra de tendals desmuntables per fer ombra a les activitats a l’aire lliure.

En l’àmbit cultural, la ciutadania pot votar per la instal·lació de panells informatius als edificis catalogats com a Béns d’Interès Local i un concurs per pintar murals a diferents murs de Malgrat i també fer un gran mural a l’entrada del municipi.

Per últim, en l’àmbit de la mobilitat s’ha escollit una proposta per millorar els desplaçaments en bicicleta, pel que fa als carrils bici i els estacionaments.

Cada ciutadà pot votar propostes que sumin un màxim de 180 Mil euros, però a la vegada, si es desitja, es pot votar amb un mínim de 36 Mil euros. És a dir, si es vota una sola proposta que ja sobrepassa aquesta xifra, no és obligatori votar-ne més.

A les votacions dels pressupostos participatius hi poden participar els malgratencs i malgratenques majors de 16 anys empadronats al municipi.

El termini s’acabarà el proper 18 de juliol, i l’Ajuntament preveu que un o dos dies més tard ja es puguin fer públiques les propostes guanyadores que hagin estat escollides.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics