URGENT

Diverses persones es manifesten a Blanes per reclamar pensions dignes

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, la ciutat de Blanes ha estat l’escenari d’una manifestació unitària per reclamar la millora del sistema públic de pensions.

Convocada sota el lema “Per unes pensions dignes!”, la mobilització ha estat encapçalada per gent gran del municipi, juntament amb representants de tots els partits polítics amb representació al consistori i també sindicats.

La convocatòria l’havia fet el mateix Ajuntament de Blanes, i ha estat la primera mobilització unitària que s’ha fet a Catalunya, comptant amb el suport de totes les forces polítiques del consistori.

La manifestació va arrencar al migdia des de davant de l’Ajuntament de Blanes, encapçalada per una pancarta amb el lema “Per unes pensions dignes!”, portada per gent gran del municipi, principalment membres de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i de l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.

Després d’un recorregut per diversos carrers del municipi, la mobilització va acabar al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on es va fer la lectura d’un manifest unitari.

Es va fer una reivindicació de la pensió pública com a dret, així com de l’obligació de l’estat espanyol de vetllar pels drets de la ciutadania, especialment pels de les persones més vulnerables.

També es va remarcar que els drets s’han de garantir en l’àmbit públic, denunciant que derivar-ho al sector privat suposa que deixen de ser uns drets.

El caràcter unitari de la manifestació va fer que s’agrupessin sota el mateix lema tots els partits de l’espectre polític del consistori blanenc, com van ser els representants del PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP, així com també dels diversos sindicats que també han donat suport de forma explícita a la mobilització, com van ser CCOO, UGT, CSIF i USOC.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics