URGENT

Palafolls estrena la licitació electrònica

Compartiu aquesta història

Ahir es van adjudicar les obres de reforma del carrer Folch i Torres, al barri de Sant Lluís. Aquesta ha estat l’adjudicació amb que l’Ajuntament de Palafolls ha estrenat el nou sistema de licitació electrònica.

Es tracta de la nova via de licitació que hauran d’utilitzar les empreses que a partir d’ara vulguin presentar-se a qualsevol concurs públic de l’Ajuntament, que serà via electrònica.

Aquesta nova via comporta dos principals avantatges, principalment per les empreses que es presenten. Per una banda, es facilita molt més l’accés a la informació, ja que tot es publica a la plataforma en línia i les mateixes empreses poden fer un seguiment de tot el procés al qual participen.

Per l’altra, el sistema de licitació es torna més senzill, ja que les empreses només cal que segueixin els passos indicats en els plecs per fer la licitació corresponent.

Ho explica Cèlia Major, tècnica mitja de l’Àrea de Secretaria de l’Ajuntament de Palafolls.

Abans d’aquesta evolució cap a la licitació electrònica,  havien de presentar presencialment els sobres i s’havien de passar per molts més passos fins a arribar a consultar la informació.

Ara tot plegat s’agilitza, i tota la informació es transmet a temps real, ja que l’empresa rep notificacions sobre l’estat del procés, també en el cas de l’obertura del sobre en el moment de fer l’adjudicació.

D’aquesta manera, ara les empreses poden seguir, entre d’altres, els calendaris de licitació i la informació dels processos, tant si hi acaben participant o no.

Tot plegat s’emmarca dins la legislació que obliga a l’administració a relacionar-se electrònicament, i que a partir d’ara converteix en obligatòria la licitació electrònica.

El procés d’obertura del sobre, que abans es feia presencialment, ara es converteix en un procés telemàtic, i també permet notificar al mateix moment a les empreses licitadores si falta algun tipus de documentació necessària.

A banda de l’adjudicació de les obres al carrer Folch i Torres, amb una única empresa licitadora, ahir el nou sistema també es va estrenar amb l’obertura de sobres de les obres de l’itinerari de la ruta de la Tourdera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics