URGENT

ERC Blanes donarà suport als pressupostos a canvi de mesures socials en vivenda i pobresa energètica

Compartiu aquesta història

Així ho van acordar aquesta setmana passada representants dels republicans i del PSC de Blanes.

Els dos partits van signar un document mitjançant el qual ERC es compromet a votar favorablement als pressupostos 2018.

Es tracta d’un acord de 15 punts, que va ser aprovat per unanimitat per l’assemblea de militants i simpatitzants de la formació aquest passat dijous.

En el document, el govern de Mario Ros es compromet a destinar una partida de 200 Mil euros pels pressupostos participatius, a  més del compromís de fer efectiu un reglament que permeti la participació ciutadana real en la presa de decisions.

En aquest sentit, en el document també s’acorda delegar la presidència de la Comissió de Transparència a qualsevol dels regidors del grup municipal de la CUP, una comissió que s’encarregarà d’elaborar el reglament.

Per altra banda, en l’acord també s’especifica la dinamització de la Borsa de Vivenda, per tal que el consistori disposi de pisos de lloguer social.

Aquest objectiu es vol aconseguir a través de diverses mesures. Per una banda, es vol que l’Ajuntament atorgui ajudes del 100% per al pagament de l’IBI a aquells propietaris que posin a disposició de la Borsa una vivenda que hagi estat buida durant l’úlim any.

A la vegada, també es plantegen bonificar el pagament de totes les obligacions municipals de les obres de millora o conservació dels pisos que s’hagin inclòs a la borsa durant almenys 5 anys.

Entre d’altres, l’equip de govern també es compromet a activar, en un termini màxim de 3 mesos, tots els expedients sancionadors contra els bancs i també fons d’inversió, sancionant aquells que tinguin pisos desocupats.

Així, després de dos intents fallits per aprovar la proposta dels pressupostos al consistori, als passats plens d’abril i maig, el govern blanenc tindrà finalment els suports necessaris per tirar endavant.

Després d’aquest acord, aquest proper dimecres l’Ajuntament ha convocat un ple extraordinari on, si tot va sobre el previst, votaran a favor dels pressupostos els 4 regidors del PSC, els 4 del PDeCAT, els 2 d’ERC i el regidor del PP, que en total sumaran 11 vots dels 21 totals.

 

Foto: blanesaldia.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics