URGENT

Blanes es converteix en la capital de les biblioteques UNESCO

Compartiu aquesta història

Durant tota la jornada d’avui divendres, Blanes s’ha convertit en la capital de les Biblioteques UNESCO d’arreu de l’estat espanyol a través de la Jornada Professional que s’ha fet en aquest municipi.

L’esdeveniment ha comptat amb 125 participants d’arreu de l’Estat, que han debatut sobre diversos aspectes relacionats amb el lema que ha encapçalat la jornada, “Biblioteca, Àgora de la Ciutadania”.

L’objectiu de la jornada, principalment, ha estat posar al dia els valors que representen les biblioteques públiques, no tan sols com a llocs de trobada i de d’activitat ciutadana, sinó també com a espais on es fa reflexió i debat.

Al llarg de tot el dia d’avui s’han combinat sessions d’especialistes amb tallers pràctics i participatius, amb un total de 4 sessions.

Abans de cada taller s’ha ofert bibliografia i s’ha fet una reflexió prèvia. Posteriorment a aquests tallers està previst que s’elabori un resum de les quatre activitats, amb les conclusions corresponents, per tal de vehicular noves metodologies i maneres de fer.

Els tallers s’han estat desenvolupant a diferents espais del municipi, com han estat la Sala de Lectura de la Biblioteca, la Casa Saladrigas, la Sala d’Actes Roberto Bolaño i el Centre Cultural Els Padrets.

La vinculació de la Biblioteca Comarcal de Blanes amb la UNESCO es remunta al juny de 2010, quan el municipi va presentar la seva candidatura per adherir-se al Grup de Biblioteques Catalanes associades a aquest organisme internacional, on va ser acceptada per unanimitat. Quatre anys més tard, Blanes era guardonada amb el Premi Fem Cultura amb els colors de l’organització.

La Jornada Professional del grup de biblioteques catalanes associades a la UNESCO ha estat organitzada per la Biblioteca Comarcal de Blanes, l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, comptant amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics