URGENT

El grup motor de Malgrat tria les propostes dels pressupostos participatius

Compartiu aquesta història

Aquest òrgan ciutadà es va reunir ara fa una setmana per fer un primer triatge de les propostes que han de formar part dels pressupostos participatius del municipi.

Del total de 26 propostes que van passar el primer filtre tècnic, els participants del grup van acabar escollint un total de 15 propostes, que passaran a la següent fase, d’on en sortiran les 8 propostes definitives, i que seran votades pels malgratencs aquest proper juliol.

La majoria de les propostes que s’han escollit són actuacions a l’espai urbà, com per exemple la millora d’algunes voreres que estan en mal estat, la millora de la plaça de Catalunya, la instal·lació de càmeres de seguretat a l’entorn a l’estació, la cobertura de les Peixateries Velles  o l’arranjament del solar de l’antic escorxador, entre d’altres.

També destaquen actuacions de l’àmbit de la mobilitat, com són la col·locació d’elements reductors de velocitat o la millora de la mobilitat en bicicleta (carrils i aparcaments).

Per altra banda, també s’han escollit propostes de l’àmbit artístic i cultural, com són l’adquisició de plataformes per a reis, carnaval i altres, la instal·lació de panells informatius als edificis catalogats com a béns d’interès local o un concurs per pintar murals a diferents parets i fer un gran mural d’entrada al poble.

Aquestes i altres propostes passaran ara a mans dels tècnics corresponents perquè les concretin i en facin un pressupost aproximat.

De cara al proper 21 de juny, es farà la segona i definitiva tria del grup motor, durant la segona reunió del grup, i d’on sortiran les 8 propostes definitives.

Aquestes seran les que podran optar als 180 Mil euros de pressupost municipal d’enguany, i es posaran a votació dels empadronats a Malgrat majors de 16 anys entre el 2 i el 16 de juliol.

Tot el procés de participatiu dels pressupostos de Malgrat d’enguany, així com altres processos, es poden seguir a través de la nova plataforma virtual Malgrat Decideix.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics