URGENT

7 detinguts a Blanes relacionats amb una banda d’estafadors amb bitllets falsos

Compartiu aquesta història

La Policia Nacional dona per desarticulat l’anomenat clan dels Nicolic, un grup criminal especialitzat en estafes milionàries en el sector immobiliari després d’haver detingut a set integrants a Blanes. Segons ha informat aquest dissabte la Policia Nacional, el clan desarticulat estava especialitzat en ‘rip deal’, una modalitat d’estafa en auge a causa del repunt del mercat immobiliari, i en què els presumptes autors fan veure que són empresaris interessats a adquirir un bé immoble pel qual ofereixen pagar una quantitat més alta de diners, sempre que el venedor accedeixi a canviar-los bitllets de gran valor per d’altres de quantitat inferior.

Els set detinguts utilitzaven aquesta modalitat d’estafa perquè els bitllets lliurats eren falsos, tot i que gairebé idèntics als originals. Segons la policia, quan les víctimes detectaven l’engany a temps, els membres del clan dels Nicolic no dubtaven a fer ús de la violència per robar el botí.

A Espanya els arrestats hi tenien diversos immobles, entre els quals un edifici de tres plantes a Blanes, dos luxosos habitatges a Castelldefells, una empresa sense activitat comercial real aparent i dotze vehicles d’alta gamma.

En l’operació, que ha comptat amb la col·laboració de la policia italiana, s’han intervingut 33.600 euros que portaven en el moment de la detenció, 60.000 euros en joies i 700.000 euros en bitllets falsos de 500. La investigació va començar el juny del 2017 quan es va tenir coneixement de l’existència d’una organització d’origen serbi especialitzada en les estafes pel mètode del ‘rip deal’.

Els agents van constatar que els investigats havien intentat una estafa de 300.000 euros que, després de ser descoberts per la víctima, va acabar en un robatori violent de 150.000 euros.

Gràcies a la cooperació internacional es va descobrir que el grup tenia propietats a Sèrbia i que també havien comès delictes a França, Itàlia i Alemanya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics