URGENT

La Casa Saladrigas de Blanes ja està rehabilitada

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha donat per acabades les obres de reforma d’aquest emblemàtic espai del municipi, que acull habitualment exposicions.

Les obres s’han estat duent a terme durant els darrers mesos, i han servit per reparar diverses fissures i esquerdes que havien aparegut a l’edifici.

En concret, s’ha intervingut en els dos balcons de les cantonades a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat.

Allà s’hi van detectar diverses patologies en la ceràmica, que presentava algunes esquerdes importants, i també algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més si no s’hi feia cap intervenció.

Els treballs han significat un cost de pràcticament 55 Mil euros. Per fer-los, el consistori ha comptat amb dos ajuts econòmics. D’una banda, l’aportació a través del programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona del Pla Únic d’Obres  i Serveis de Catalunya, i de l’altra s’ha comptat amb una subvenció per a la restauració i conservació d’immobles d’interès patrimonial de l’Àrea de Cultura, Tecnologia, Esports i Benestar de la mateixa Diputació.

La Casa Saladrigas està situada al nucli històric de Blanes, a la cruïlla de tres carrers, com són el Passeig de la Mestrança, Roig i Raventós i Esperança. La casa va ser projectada l’any 1925 per l’arquitecte Isidre Puig Boada, un deixeble d’Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va acabar de ser reformada integralment.

Just després, l’edifici es va inaugurar com a Sala d’Exposicions Municipal, un ús que continua oferint, i ara fa pocs anys, durant l’anterior mandat del consistori, s’hi va traslladar l’Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu.

A banda de sala d’exposicions, ocasionalment també s’hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics