radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Inici » La Casa Saladrigas de Blanes ja està rehabilitada

La Casa Saladrigas de Blanes ja està rehabilitada

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 601 0

L’Ajuntament de Blanes ha donat per acabades les obres de reforma d’aquest emblemàtic espai del municipi, que acull habitualment exposicions.

Les obres s’han estat duent a terme durant els darrers mesos, i han servit per reparar diverses fissures i esquerdes que havien aparegut a l’edifici.

En concret, s’ha intervingut en els dos balcons de les cantonades a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat.

Allà s’hi van detectar diverses patologies en la ceràmica, que presentava algunes esquerdes importants, i també algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més si no s’hi feia cap intervenció.

Els treballs han significat un cost de pràcticament 55 Mil euros. Per fer-los, el consistori ha comptat amb dos ajuts econòmics. D’una banda, l’aportació a través del programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona del Pla Únic d’Obres  i Serveis de Catalunya, i de l’altra s’ha comptat amb una subvenció per a la restauració i conservació d’immobles d’interès patrimonial de l’Àrea de Cultura, Tecnologia, Esports i Benestar de la mateixa Diputació.

La Casa Saladrigas està situada al nucli històric de Blanes, a la cruïlla de tres carrers, com són el Passeig de la Mestrança, Roig i Raventós i Esperança. La casa va ser projectada l’any 1925 per l’arquitecte Isidre Puig Boada, un deixeble d’Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va acabar de ser reformada integralment.

Just després, l’edifici es va inaugurar com a Sala d’Exposicions Municipal, un ús que continua oferint, i ara fa pocs anys, durant l’anterior mandat del consistori, s’hi va traslladar l’Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu.

A banda de sala d’exposicions, ocasionalment també s’hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils.