URGENT

S’estrena a Blanes el documental “Grietas”, impulsat per Amnistia Internacional

Compartiu aquesta història

Demà divendres, el Centre Catòlic de Blanes serà l’escenari de presentació d’una obra documental que denuncia les esquerdes als drets humans d’arreu del món i també a l’Estat espanyol.

El film, titulat “Grietas”, ha estat obra d’Amnistia Internacional, entitat que enguany celebra els seus 40 anys d’història a l’estat. Coincidint amb la celebració d’aquestes 4 dècades d’història, l’ONG presenta un documental que narra cinc històries protagonitzades per persones reals que lluiten contra situacions d’injustícia que pateixen a l’Estat espanyol.

El nexe comú que uneix les seves històries són les violacions de drets humans. Per una banda, el documental explica la història de la Ruth i la Isabel, dues dones que han estat maltractades i que viuen un procés de transformació personal, i per l’altra també la història de l’Ascensión, que aconsegueix trobar les restes del seu pare, afusellat l’any 1939, després de 42 anys de recerca.

Les tres històries restants les protagonitzen en Francisco i l’Aboubakar, dues persones que van haver de deixar casa seva a la recerca d’un refugi i d’un futur millor, però que han de malviure en un campament de barraques; també l’Axun i la Mari Carmen, que comparteixen dolor i la recerca de la veritat, la justícia i la reparació al País Basc, i també la Lluïsa, una dona amb tres filles al seu càrrec i sense cap ajuda de l’estat que es veu obligada a ocupar un bloc de vivendes, juntament amb altres 15 famílies.

La projecció del documental “Grietas”, que ha estat produït per Mediapro amb la direcció de Xuban Intxausti i guió de Lluís Arcarazo, tindrà lloc demà divendres a les 8 del vespre al Centre Catòlic de Blanes.

El grup d’activistes d’Amnistia Internacional, a banda de projectar el documental, també tenen intenció de poder presentar al públic assistent la seva tasca i les accions que volen dur a terme al llarg d’aquest 2018.

 

Foto: Amnistia Internacional

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics