radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Malgrat posa en marxa una nova campanya contra els mosquits

Malgrat posa en marxa una nova campanya contra els mosquits

COMPARTEIX-HO
, / 698 0

Un dels signes inequívocs de l’arribada de la calor és la presència de mosquits al territori. Des de fa uns anys, però, la preocupació al voltant d’aquest insecte s’ha agreujat per la presència d’una espècie diferent a la del mosquit comú, com és el mosquit tigre, que va arribar a casa nostra ara ja fa diversos anys.

És per això que des de diversos municipis, entre ells Malgrat, han iniciat darrerament campanyes per lluitar contra la proliferació d’aquest molest animal, que cada cop agafa més protagonisme.

El consistori malgratenc ha posat en marxa aquests dies  nova campanya per fer seguiment i control del mosquit, impulsada des de les regidories de Salut Comunitària, Salut Pública, Medi Ambient i Territori.

A la campanya s’hi involucren també agents com les farmàcies i el CAP, així com el Servei de Brigades de l’àrea de Territori.

L’actuació vol posar el focus de manera especial en els llocs on els mosquits solen criar, com són els embornals i els llocs on s’acumula aigua.

En aquest sentit, i tal com ha explicat el regidor de Salut Pública de Malgrat, Jofre Serret, a aquesta emissora, la campanya també vol incidir en la gent que té segones residències al municipi, espais que també són susceptibles a la proliferació del mosquit.

Tal i com explica el regidor, la implicació de les farmàcies i dels serveis sanitaris servirà per fer un registre de l’afectació del mosquit i en especial del mosquit tigre, i l’actuació de la brigada se centrarà en l’eliminació dels possibles punts on pot criar l’insecte, per així evitar que augmenti la seva activitat.

Amb l’aplicació de larvicides s’aconsegueix eliminar les possibles larves del mosquit, que aprofita els llocs on queden petites quantitats d’aigua estancada per criar, com poden ser petits recipients, joguines, els plats dels testos, cendrers o galledes, entre d’altres. aquest fet és el que provoca que el mosquit sigui especialment prolífer en espais privats com els jardins de cases o terrasses, cosa que dificulta que l’administració hi pugui actuar de forma directa.

 

Foto: GETTY