URGENT

Les Ferreries participa per primer cop al projecte Cantània

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Auditori de Barcelona i que s’adreça als escolars de cicle mitjà i superior dels centres de primària de Catalunya.

Entre aquests, enguany hi ha participat l’escola de les Ferreries de Palafolls, concretament amb els alumnes de 5è de primària.

El projecte Cantània s’encara com una activitat participativa que pretén involucrar als alumnes, que en són els protagonistes, i que esdevingui, segons l’organització, una “vivència musical inoblidable” per tots ells.

Cada any, la iniciativa encomana a un compositor/a i a un escriptor/a de reconegut prestigi l’encàrrec de preparar la cantata, on hi participen 50 Mil alumnes d’arreu de Catalunya.

Enguany, la proposta s’ha centrat en la temàtica de l’univers, sota el nom de “Partícules”.

Anna Miranda, cap d’estudis de les Ferreries, explica que el procés de preparació pel Cantània és una feina que es remunta a mesos enrere.

Els alumnes van actuar aquest passat dimarts a l’Auditori, on s’hi van desplaçar acompanyats de mestres del centre i també de les seves famílies, que van poder gaudir en directe de la cantata.

Miranda ha dit que tothom, tant alumnes com també professorat, han valorat molt positivament la participació al projecte, cosa que els fa plantejar-se d’anar més enllà.

En aquest sentit, explica que s’estan plantejant de treballar-ho de manera transversal a l’escola, no només en l’àmbit musical sinó també en altres disciplines.

El Cantània ofereix el concert en diverses ocasions, des de principis de maig i fins a mitjans d’aquest mes de juny, per poder oferir l’espectacle a totes les famílies dels infants que hi participen, i a cada concert hi actuen entre 250 i 800 cantaires.

El projecte Cantània va iniciar-se ara fa gairebé 30 anys, sorgit de la voluntat de 9 escoles de Barcelona, i amb els anys s’ha anat ampliant. Des de l’any 2002 la iniciativa ja s’estén arreu de Catalunya i 3 anys més tard el projecte fa el pas arreu del món.

 

Foto: Twitter Escola de les Ferreries – @FerreriesPalafo

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics