URGENT

La majoria de formacions polítiques de Palafolls valoren positivament la moció de censura a Rajoy

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’ha fet la votació de la moció de censura a Mariano Rajoy, impulsada pel PSOE i que ha tingut els vots suficients per finalment tirar endavant.

Així, Rajoy ha quedat desbancat de la presidència i amb ell el seu govern, i partir d’ara s’obre un nou escenari que tindrà com a president espanyol al socialista Pedro Sánchez.

Consultades per Ràdio Palafolls, els líders i les formacions polítiques del municipi amb representació al consistori han expressat les seves sensacions al voltant d’aquest nou escenari que s’obre a partir d’aquest divendres.

La majoria coincideixen en fer una lectura positiva davant d’aquesta nova situació política. Valentí Agustí, del PSC, creu que és una oportunitat perquè canviï l’actual situació entre Catalunya i Espanya, i valora positivament que les forces independentistes també s’hi hagin sumat.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC a Palafolls, Francesc Alemany, considera que la moció és “la crònica d’una mort anunciada”, i que és la conseqüència de la vinculació entre el PP i la corrupció.

A la vegada, considera són “nul·les” les esperances de canvi amb el PSOE davant de l’actual conflicte entre Catalunya i Espanya.

Pel líder d’EUiA al municipi, Juan Andrés Osorio, el canvi suposa una qüestió d’“higiene democràtica” davant d’un govern format per un partit denunciat per corrupció.

A la vegada, l’ecosocialista creu que a partir d’ara s’obre una nova etapa que ha de servir per unir les polítiques progressistes i d’esquerres i canviar la situació del país.

Martí Victòria, per la seva banda, també fa una lectura positiva de la moció, i creu que ha de servir per desenrocar la relació entre Catalunya i l’Estat, a través del diàleg que fins ara no ha existit per, segons Victòria, la falta d’interlocutors capaços de parlar.

Pedro Sánchez prendrà possessió demà dissabte a les 11 del matí a la Zarzuela com a nou president del Govern espanyol.

 

Foto: Pool / REUTERS

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics