URGENT

Els veïns pagaran el 30% de la reforma del passeig marítim de Malgrat

Compartiu aquesta història

Un cop acabi la temporada turística, l’Ajuntament de Malgrat començarà la reforma integral del passeig marítim de la localitat. Ho farà en dues fases, una per any.

Aquesta reforma té un cost previst de més de 8 milions d’€ que hauran d’aportar els veïns i l’Ajuntament. De fet el consistori aportarà 7 de cada 10€ del projecte mentre que els veïns hauran d’aportar el  30% a través de contribucions especials, mentre que els aparcaments hauran de pagar entre 200 i 300€ de mitjana.

Segons càlculs del propi Ajuntament, un habitatge de 80m2 del passeig haurà d’aportar uns 1500€ per aquesta reforma. L’any que ve, al 2019, els veïns començaran a pagar les quotes fraccionades. El consistori ha anunciat que facilitarà la forma de pagament dels veïns i que, fins i tot, aquells mesos en els que s’han de fer front al pagament de l’IBI o d’altres tributs importants, no es giraran les quotes del passeig.

El prop d’un miler de veïns afectats; entre particulars, comerços i hotelers, poden anar a l’Ajuntament de Malgrat per conèixer exactament la xifra que els pertocarà pagar que depèn del volum edificable de cada propietat.

El nou passeig marítim preveu eliminar un dels carrils de circulació i la zona d’estacionament per ampliar l’espai destinat a vianants i a terrasses. També es farà un carril bici i es renovarà tot l’espai verd del passeig. Els veïns ho han pogut conèixer de prop gràcies a les diferents presentacions i reunions en els últims dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics