URGENT

Prova pilot d’eliminar l’aparcament quinzenal a Palafolls

Compartiu aquesta història

És una de les queixes recurrents a les xarxes socials. El canvi d’estacionament cada 15 dies a banda i banda del carrer fa que molts conductors s’oblidin del canvi i es trobin alguna multa d’estacionament, tot i que la policia només acostuma a posar-les quan el vehicle molesta al trànsit.

Per evitar-ho la Policia Local de Palafolls ha posat en marxa una prova pilot en un carrer de Santa Maria on ha eliminat l’estacionament quinzenal.

En concret s’ha realitzat al carrer Montagut, on a partir d’ara només es podrà estacionar en un dels 2 vorals, al de l’esquerra. S’ha triat aquesta banda ja que permetrà un nombre més elevat d’aparcaments. En concret entre 7 i 8 més que a la banda dreta.

Segons el cap de la Policia Local, Miguel Angel Marín, la prova pilot s’anirà estenent en d’altres carrers del municipi, buscant sempre aconseguir garantir el màxim d’estacionament possible. Una altre opció que s’està estudiant és establir un possible canvi de costat cada 6 mesos.

L’eliminació de l’estacionament quinzenal ja s’ha fet en d’altres municipis. Per exemple a Malgrat, on la majoria de carrers són d’un únic sentit de circulació, fa temps que ha eliminat el canvi de vorera d’estacionament.

Sigui com sigui, els canvis també comportaran una modificació de l’ordenança de guals, ja que s’introduirà un concepte habitual en d’altres municipis com el de la reserva d’espais per accés d’entrada i sortida de vehicles, sobretot pels usuaris de garatges en el lateral que  no es podrà aparcar.

Ho explica el mateix Marín que recorda que l’any passat es van posar unes 200 sancions pel canvi quinzenal a Palafolls.

Encara en plana policial, aquest cap de setmana la patrulla del cos local va localitzar a Ciutat Jardí a dos menors veïns d’una localitat del Baix Empordà que s’havien escapat  de casa seva. Un cop localitzada la mare, es van traslladar els menors a dependències policials fins que la mare es va fer càrrec dels menors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics