radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » S’amplia el programa d’atenció al dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

S’amplia el programa d’atenció al dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 488 0

Es tracta d’un programa, prestat per la Corporació, que s’ampliarà a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

El servei es presta a través del Programa Equip d’Atenció Psicosocial, format per cinc psicòlegs, quatre dels quals es dediquen a l’atenció psicològica i emocional, social i espiritual als pacients que estan en cures pal·liatives al Maresme, així com també als seus familiars, mentre que l’altra professional és una psicòloga experta en dol i que treballa al Programa d’Atenció al Dol a la comarca.

Amb l’ampliació anunciada, el servei permetrà realitzar grups de dol i atenció individual de manera continuada, a més d’accions comunitàries per sensibilitzar sobre aquesta qüestió als centres educatius i als CAP de salut.

Es tracta d’un programa que té per objectiu acompanyar la crisi individual i familiar que suposa el procés d’una malaltia, amb la preservació del sentit de dignitat de la persona i atenent les necessitats que emergeixen.

El servei també ofereix seguiment psicològic en el procés de dol, així com també es dóna suport als professionals que es dediquen a les cures pal·liatives, mitjançant formació especialitzada i assessorament.

Des de que es va posar en marxa el Programa Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Hospital s’han atès a més de 4.000 pacients, 5Mil 300 familiars i 600 persones en dol.

Segons informa la Corporació, més d’un 90% dels usuaris han qualificat d’excel·lent o molt bona l’atenció rebuda , i un percentatge similar consideren quye han pogut resoldre temes difícils gràcies al suport rebut.

Aquest programa, impulsat per l’Hospital Sant Jaume de Calella i Santa Magdalena de Mataró, juntament amb l’Obra Social “La Caixa” està en marxa arreu de l’Estat, on hi treballen un total de 42 Equips d’Atenció Psicosocials, presents a 123 hospitals i també a 130 equips d’atenció domiciliària.