URGENT

Guardonen la Biblioteca Comarcal de Blanes per la integració de dones immigrants

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns, la Biblioteca Comarcal de Blanes va rebre un accèssit del Premi Biblioteca Pública i Compromís Social pel seu projecte “Aixopluga’t”, una iniciativa que s’ha estat duent a terme durant els darrers mesos.

L’objectiu del projecte és la integració de la població migrant al municipi lluitant contra el masclisme i treballant amb les dones i mares donant-los més poder en àmbits fora de la llar.

El projecte inclou també la participació dels fills d’aquestes dones, tant nens com adolescents.

“Aixopluga’t” inclou, per exemple, la programació de visites guiades temàtiques a la mateixa Biblioteca Comarcal, una experiència perquè les dones coneguin els serveis que ofereix aquest equipament i obtinguin les eines bàsiques d’accés a la informació.

També es cedeixen espais de la biblioteca perquè les dones puguin realitzar algunes de les seves classes d’alfabetització, així com la participació activa amb els seus fills en els programes de promoció de la lectura en la primera infància, dels 0 als 3 anys, a través del programa “Nascuts per Llegir”.

Tanmateix, s’organitzen altres activitats on són elles, les dones-mares immigrants, les protagonistes centrals, com per exemple el projecte de foment de la lectura en grups de dones nouvingudes amb tertúlies sobre notícies, intercanvi de llegendes i contes populars, cançons, poesies i jocs de falda.

Al projecte “Aixopluga’t” hi ha participat un total de 75 dones, de les quals 52 han rebut el diploma d’assistència.

L’acte de lliurament per reconèixer la tasca social de la Biblioteca Comarcal de Blanes va comptar amb la presència d’Adela d’Alòs-Moner, presidenta de la Fundació Biblioteca Social, que va lliurar el guardó a diversos responsables del centre, a les mateixes instal·lacions de la Biblioteca, on també hi havia diversos representants de l’Ajuntament de Blanes.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics