URGENT

Malgrat aprovarà demà el nou Codi de conducta dels Alts càrrecs del consistori

Compartiu aquesta història

Demà dijous a les 7 del vespre, l’Ajuntament de Malgrat de Mar celebra sessió ordinària del ple municipal, amb un ordre del dia que compta amb un total de 10 punts.

Després de passar pels dos primers punts, com són els de l’aprovació de l’acta de l’últim ple del passat 19 d’abril, i les disposicions, acords i resolucions d’interès pel consistori, el ple ha de debatre i aprovar de manera definitiva el Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament.

Tot plegat, després de resoldre les al·legacions presentades al reglament, que va ser aprovat de manera inicial el mes d’octubre passat.

Segons es presenta en el propi document, aquest nou codi de conducta es presenta com a eina per establir els principis ètics que han de guiar l’actuació dels alts càrrecs del consistori i ens locals i les normes de conducta que se’n deriven.

Per altra banda, també té com a objectiu determinar els “principis de bon govern”, que segons l’Ajuntament han de servir per fomentar una millora en l’actuació del consistori.

Després de debatre i aprovar aquest punt, el ple seguirà amb l’aprovació inicial d’una modificació de dos articles de la normativa del POUM, així com l’aprovació de bases sobre subvencions pel Foment de l’Activitat Econòmica.

El ple també ha de servir per constituir la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera, i acabarà amb el debat sobre dues mocions presentades conjuntament pels grups del govern municipal i també el PSC.

La primera d’elles es presenta com a suport i per la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia, mentre que la segona és una moció dels governs locals de Catalunya en suport a l’ONG Proactiva Open Arms.

Per últim, el ple debatrà sobre la dació en compte de diversos decrets d’alcaldia, i acabarà com és habitual amb el torn de precs i preguntes.

Justament, aquesta setmana hi ha hagut moviment de carteres al govern malgratenc. La regidora Núria Casajuana, del grup municipal de la CUP, ha passat a assumir les funcions d’Educació i Infància, àrees que fins ara portava el seu company de partit Paco Márquez.

La regidora explica que fins ara ja havia estat treballant en diversos aspectes de l’àmbit educatiu, i que aquest nou càrrec és bàsicament una formalització de les tasques.

Paco Márquez, per la seva banda, manté les competències que ja tenia de l’àmbit de Cultura i Solidaritat i Cooperació Internacional.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics