URGENT

30 persones menys a l’atur aquest abril

Compartiu aquesta història

A Palafolls hi ha ara 529 persones apuntades a l’atur. Són 30 menys que al març el que suposa una reducció del  5.4%. De fet l’abril ja acostuma a ser un mes de retallada dels desocupats ja que es comencen a contractar els treballadors del sector turístic en perspectiva de l’inici de la temporada.

Ara hi ha 45 aturats menys que fa un any i 135 menys que en fa 2, el que remarca la tendència interanual de retallada progressiva i sostinguda de l’atur.

Palafolls té ara una taxa del 12.5%, de les més baixes de la zona, però igualment 4 punts per sobre de la mitjana maresmenca, que ara es situa en els 8.7%.

Tots els pobles del voltant han aconseguit rebaixar el seu atur aquest passat mes. On més s’ha retallat és a Sta. Susanna amb prop d’un 15%. El municipi té ara poc més de 150 persones a l’atur.

Blanes ha registrat una rebaixa del 6% en l’últim mes, arribant a les 2658 persones sense feina, 25 persones menys que fa un any.

Malgrat de Mar té ara 1037 persones a l’atur; un 5.1% menys que al març, cosa que l’ajuda a rebaixar la seva taxa d’aturats fins el 13%.

Pineda continua sent el municipi de l’Alt Maresme amb més aturats. Tot i la rebaixa d’aquest mes, encara té més de 2100 persones i un 17.5% d’atur. És la taxa més alta de tota la comarca.

A Tordera  també descendeix  un 5.1% el seu atur aquest passat mes d’abril, i compta actualment amb 1147 persones en situació d’atur.

En el global de la comarca, l’atur ha caigut un 4% fins a situar-se en les 25.316 persones aquest passat abril.

Evolució de l’atur a l’abril

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics