URGENT

El govern de Blanes retira els pressupostos de l’ordre del dia del ple per falta de suports

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, el ple de l’Ajuntament de Blanes havia de debatre sobre la proposta de pressupostos municipals, però finalment aquest punt no va ser inclòs en l’ordre del dia.

La decisió la va prendre el govern municipal després que no prosperessin les negociacions entre govern i la resta de grups municipals, i que van deixar palès que no hi havia prou suports per aprovar els pressupostos.

Després de la reunió de la Junta de Portaveus realitzada abans del ple de dijous, el PSC, que governa en minoria a Blanes amb 4 regidors i amb el suport del regidor del PP, va decidir retirar els pressupostos de l’ordre del dia abans del ple, coneixedors que no aconseguirien aprovar-los.

Ara, el projecte de pressupostos del govern ha quedat damunt la taula a l’espera de poder iniciar una nova ronda de negociacions que permeti tirar-los endavant, ja de cara al mes de maig.

En cas que no tiressin endavant, es prorrogarien els pressupostos del 2017.

Ara fa un mes, quan es complien 100 dies de mandat de Mario Ros al capdavant del govern blanenc, l’alcalde assegurava que no tenia por de governar en minoria amb els 4 regidors del PSC, tot i que ara hagin rebut aquest revés per part de la resta dels grups que formen l’oposició.

La proposta d’enguany dels pressupostos sumava més de 53 milions d’euros, una quantitat que suposa un increment de despesa de 7,3 milions respecte del pressupost de l’any passat.

En l’àmbit dels impostos, el més destacat és la puja del 3% de l’IBI i del 5% en el cas de les escombraries, mentre que en les taxes i preus públics l’increment general ha estat del 3%.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics