radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Finalitzen les preinscripcions escolars amb les xifres esperades

Finalitzen les preinscripcions escolars amb les xifres esperades

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 555 0

El passat dimarts va finalitzar el període de preinscripció escolar per les escoles de Catalunya.

Pel nostre municipi, el Departament havia previst enguany dues línies de P3 per cada centre educatiu, Ferreries i Mas Prats, en previsió del cens d’infants que per edat els correspon entrar a l’escola.

Per aquest any, el cens d’aquests alumnes que han de començar P3 l’any vinent s’ha situat entorn als 73 alumnes, dels quals 43 han estat preinscrits a l’escola de les Ferreries i 19 a l’escola Mas Prats.

Aquest cens és una xifra que serveix als centres per orientar-se en les previsions, i tot i que enguany ha baixat es continuen oferint dues línies de P3 a cada escola.

Malgrat tot, cal tenir en compte que el nombre d’alumnes pot variar, degut a canvis de domicili i/o nouvinguts al municipi, així com també existeix entre un 7 i un 10% d’alumnes que es presincriuen a l’escola concertada.

Ho explica Maribel Queralt, directora de l’escola Les Ferreries.

Enguany ha baixat el nombre d’alumnes del cens, que ha passat del centenar de l’any passat a la setantena d’aquest curs. Una baixada que principalment s’explica per la baixada en l’índex de natalitat.

Laura Duarte és la cap d’estudis de l’escola Mas Prats.

A partir d’aquí es farà un barem provisional, s’obrirà un període de reclamació i llavors s’elaborarà la llista provisional i finalment la definitiva, que es publicarà el dia 11 de juny.

A banda de les comunicacions amb el centre, les famílies també rebran les comunicacions oficials del Departament d’Ensenyament via correu electrònic, que obligatòriament s’havia de donar a les preincripcions.

Serà a finals del mes de juny quan es duran a terme les matrícules, enguany més tard del que era habitual ja que el període de preinscripcions s’ha fet a l’abril, quan normalment s’obria als mesos de febrer o març.