URGENT

La farmacèutica Boehringer vol una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya

Compartiu aquesta història

Així ho ha expressat un dels alts directius d’aquesta empresa alemanya, amb una planta de producció a Malgrat i  a Sant Cugat del Vallès, que ha “exigit” als polítics que “arreglin” la situació al país.

Segons publica el digital Crónica Global, Hubertus von Baumbach, president del consell de direcció del grup, diu que espera que “s’arribi a una solució entre Catalunya i Espanya, que seria bona per tots”, i creu que un escenari d’acord serviria “per l’interès de tots”.

Aquestes declaracions les va pronunciar ahir dimecres, en el marc de la conferència anual de presentació de resultats de la companyia, on també va afirmar que el Brexit “no és un bon model a seguir”, relacionant la sortida de la UE del Regne Unit amb la independència de Catalunya.

La planta de Boehringer de Malgrat es va inaugurar l’any 1960, i actualment hi treballen unes 300 persones, d’entre les 2.000 que té l’empresa a l’Estat espanyol. L’any 1999, el laboratori alemany va obrir una nova seu a Sant Cugat.

Entre d’altres, a la planta malgratenca s’hi fabriquen substàncies actives per als medicaments de la pròpia Boehringer com Bisolvon o Nolotil, entre d’altres.

A principis d’aquest 2018, l’empresa anunciava la creació d’una nova companyia farmacèutica a Malgrat, Pharma Chemicals SL, que té com a únic soci la companyia Boehringer.

El president d’aquesta nova companyia, amb seu social al Camí de la Pomereda de Malgrat i amb un capital inicial de 3 mil€, és també el director general Boehringer Ingelheim España, així com altres alts càrrecs de la farmacèutica alemanya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics