Els llibreters es preparen per un nou Sant Jordi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Entre l’alta activitat que envolta aquests dies a nivell cultural, hi ha un sector que viu amb encara més intensitat els dies previs a la diada de Sant Jordi.

Són el gremi de llibreters, que tenen el 23 d’abril com la data més assenyalada al seu calendari, ja que significa amb diferència el dia en què més protagonisme agafen els llibres.

De fet, no només és intensa la diada de Sant Jordi, sinó també els dies previs, en els quals molta gent aprofita per fer les seves compres o reserves.

Unes adquisicions que el consumidor no sempre té planificades o clares.

Ho explica Jordi Bayarri, responsable de la llibreria La Pilona de Malgrat de Mar.

Tot i que, tal i com destaca Bayarri, són dies frenètics pel sector, el fet de regentar una llibreria d’una localitat més aviat petita, comparada amb les grans ciutats, fa que el tracte amb el client sigui especialment proper.

A la vegada, però, admet que no sempre és fàcil recomanar al consumidor en quines són les millors lectures.

Des de la Cambra del Llibre de Catalunya s’ha destacat que la diada de Sant Jordi d’enguany pot ser una de les jornades més “espectaculars” pel fet de celebrar-se un dilluns, dia laborable, i que ve d’un cap de setmana amb intensa activitat a les llibreries, ja que moltes ja van obrir dissabte i aquest diumenge també ho han fet.

Segons dades de la mateixa cambra, per la Diada se solen vendre vora el milió i mig de llibres, que traduït en xifres econòmiques implica una facturació d’uns 20 milions d’euros, i que l’any passat, de fet, va fregar els 22 milions.

Ara només falta que un dels factors més determinants, la meteorologia, acabi acompanyant a la jornada de demà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics