Els floristes esperen vendre unes 7 milions de roses

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una de les estrelles de Sant Jordi, la rosa, ho serà encara més aquest any. Els majoristes de Mercabarna-flor confien que se’n venguin un 20 % més que el 2017. El fet que la diada sigui un dia entre setmana els fa ser més optimistes que l’any passat i aspiren a distribuir més de set milions de flors, gràcies a les vendes a empreses, entitats i al sector de l’hostaleria.

Aquest any es consolida la tendència d’embolcalls ecològics, per respondre a una demanda creixent de flors amb menys plàstics i cel·lofanes, tot i que a PLF continuen sent minoria. El que també es manté estable són els preus, que rondaran els tres euros i mig de mitjana per rosa aquí a Palafolls. El 80 % de les flors són importades, sobretot d’Amèrica del Sud, però com que n’hi ha prou oferta, els preus no variaran respecte de l’any passat.

Mercabarna-flor ha notat un augment en els encàrrecs de roses grogues: la demanda s’ha multiplicat per quatre respecte d’altres anys i ronda el 10 % del total. A Catalunya se’n produeixen molt poques d’aquest color, i això ha fet que s’hagin d’importar de Colòmbia, Holanda i l’Equador.

Al fòrum Palatiolo s’en poden trobar, tot i que són clarament una minoria respecte la tradicional rosa vermella.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics