radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Continuen les demandes per tancar els delfinaris de Palafolls i Vila-Seca

Continuen les demandes per tancar els delfinaris de Palafolls i Vila-Seca

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 532 0

La plataforma No al Dofinari ja fa temps que es mobilitza per impulsar el tancament dels delfinaris que hi ha a Vila-Seca, a Tarragona, i també al nostre municipi.

El passat mes de març, una inspecció en el delfinari de Vila-Seca, a Tarragona, va destapar diverses irregularitats en la gestió dels animals dins d’aquest espai.

Arran d’aquesta inspecció, la plataforma va reunir-se el aquest dimarts amb els grups parlamentaris de Catalunya En Comú Podem, ERC i PSC per insistir en conèixer l’estat i les gestió dels delfinaris, que volen tancar perquè consideren que no és un lloc adequat perquè hi visquin els animals.

Yolanda López, diputada del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, ha explicat a aquesta emissora que en la inspecció d’ara fa un mes a Vila-Seca es va detectar que mancava un control sobre el registre d’entrada i sortida de dofins de les instal·lacions i també hi havia irregularitats en les condicions de vida dels animals.

López ha explicat que en el cas de Palafolls no s’ha dut a terme encara cap inspecció, però ha dit que insistiran en poder tenir accés a l’acta de la inspecció de Vila-Seca i en preguntar al Govern sobre quina és la situació dels delfinaris i quines són les condicions de vida dels dofins al delfinari del nostre municipi.

La plataforma No al Dofinari fa 5 anys que treballa amb l’objectiu d’abolir els espectacles amb animals salvatges, i a la vegada també plantegen que els animals puguin tornar a viure en un espai òptim i adequat a la seva naturalesa, i que el procés sigui el més òptim possible per a cadascun dels animals.