radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Divendres, 18:00-19:30
Inici » El Camí de Santiago passarà també pel Maresme

El Camí de Santiago passarà també pel Maresme

COMPARTEIX-HO
, / 1027 0

Aquesta popular ruta, una de les més importants de la Península i també del continent europeu, properament tindrà el seu primer tram amb pas per la costa catalana, amb el nom de Via Marina i que entra al Maresme per Malgrat i arriba fins a l’altre extrem de la comarca, a Montgat.

D’aquesta manera, es crearà la primera ruta mediterrània de la península que passa per a costa, que agafa el tram de la Via Marina o Via Augusta que passa pel litoral i travessa tot el Maresme provinent de Girona i arribant fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El tram aprofita el traçat ja existent d’aquesta antiga Via Augusta, per la qual cosa des del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona Maresme, impulsor de la ruta, destaquen que és un atractiu turístic “sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

Ahir dimarts es va presentar els actes d’inauguració d’aquest nou tram a Mataró, i des del Consorci es va destacar la importància d’aquest nou tram a l’hora de posicionar la comarca dins del marc d’aquesta ruta, considerada una de les més importants de tot Europa.

Aquest nou tram ha estat impulsat des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, juntament amb la Generalitat, la Diputació i diversos ajuntaments de les comarques per on passa aquest nou ramal, entre els quals hi ha poblacions maresmenques com Malgrat, Santa Susanna, Pineda o Calella, entre d’altres.

Durant el cap de setmana del 27 al 29 d’abril, es duran a terme diverses activitats entorn a la inauguració d’aquesta nova Via Marina del Camí de Santiago, coincidint amb la celebració de la 18a Trobada d’Associacions Jacobeu de l’Ebre i el Mediterrani, que acollirà Mataró.

Serà el dissabte quan els participants a la trobada participaran, entre d’altres, a la caminada d’inauguració de la Via Marina, concretament entre Sant Pol i la capital maresmenca, i on també hi participaran associacions i entitats excursionistes de la comarca.

 

Foto: fotosenderismo.com