radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Palafolls instal·la les primeres papereres fetes de plàstic  reciclat
, / 875 0 0

Palafolls instal·la les primeres papereres fetes de plàstic  reciclat

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Palafolls instal·la les primeres papereres fetes de plàstic  reciclat

El consistori ha començat a instal·lar un nou mobiliari urbà que destaca per la seva sostenibilitat. Es tracta d’unes noves papereres construïdes amb plàstic reciclat, i que ja es poden començar a veure, per exemple, al nou parc de les Rentadores, a tocar de l’avinguda Pau Casals.

Allà s’hi ha instal·lat els primers exemplars, i l’Ajuntament preveu col·locar fins a una vintena d’aquestes papereres a d’altres llocs del municipi, com són la piscina, la zona escolar, el Gorg dels Cans i el parc de les Esplanes.

A aquestes papereres se les considera sostenibles per triple via. Per una banda, pel material amb què està construïda, que és bàsicament plàstic domèstic obtingut del contenidor groc, que es tritura, es premsa i serveix per construir la paperera.

El fet que estiguin construïdes amb aquest tipus de plàstic fa que aquest mobiliari sigui també 100% reciclable, i que es pugui reutilitzar per fabricar noves papereres.

A la vegada, amb la col·locació d’aquests recipients a la via pública es vol contribuir a la conscienciació sobre el reciclatge entre la ciutadania.

Les papereres fetes de plàstic reciclat permeten aconseguir una estalvi de 32 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera, equivalent al que emet un cotxe durant 183 quilòmetres, les emissions que generen 22 vehicles en un dia o l’absorció de CO2 de plantar un arbre.

Altres poblacions de la nostra zona, com per exemple Malgrat de Mar, ja fa diversos anys que van instal·lar  papereres reciclades als seus carrers.

La instal·lació d’aquest nou mobiliari urbà sostenible és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Palafolls i la Diputació de Barcelona.