URGENT

Desenes de persones es concentren per rebutjar els exlegionaris

Compartiu aquesta història

Davant la presència dels exmilitars a la processó de Dijous Sant a Palafolls, la Plataforma Palafolls Antifeixista va convocar diferents accions de protesta. La més contundent va ser la concentració i manifestació seguida per desenes de persones per mostrar el rebuig a la presència dels exmilitars en un acte religiós.

Primer, els manifestants es van reunir a la plaça de l’Ajuntament de Palafolls, on a les 6 de la tarda es va fer una lectura d’un manifest i on van assistir representants de les entitats i partits que formen la plataforma, la majoria d’esquerres i independentistes.

En declaracions a aquesta emissora, un dels representants de la plataforma, Oriol Grèbol, feia una valoració positiva de la convocatòria minuts abans que comencés l’acte de protesta.

Per la seva banda, Mar Vilar, també membre de la Plataforma Palafolls Antifeixista, criticava la postura adoptada per l’Ajuntament palafollenc davant de la presència dels exlegionaris, i retreia al consistori que no hagués prohibit l’esdeveniment contundentment.

Vilar, que també va recordar que la plataforma no tenia res en contra de la processó religiosa, considera que el PSC va ser ambigu en el seu posicionament, a diferència d’EUiA, soci de govern.

Els concentrats van continuar la protesta amb una manifestació que va sortir direcció al barri de Sant Lluís, on primer van intentar accedir per la passera, on les unitats d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra els van barrar el pas.

Després, els manifestants antifeixistes es van dirigir a un altres dels accessos al barri, on van continuar les protestes ja amb unes 200 persones. Allà, a una 50a de metres del punt on havia de començar la processó, diversos furgons dels Mossos separaven els antifeixistes dels legionaris i partidaris de la processó.

La manifestació es va acabar dissolent per voluntat pròpia dels convocants poc després que comences la processó.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics