URGENT

L’Ajuntament podria sancionar la Confraria per mantenir el sentit de la processó

Compartiu aquesta història

El consistori havia informat a la confraria una setmana abans de la processó que, si finalment es duia a terme, caldria canviar el sentit habitual de l’activitat.

Agents retirant les tanques un cop passada la processó.RP

La voluntat de l’Ajuntament, recolzada  per un informe de la Policia Local, era que la processó seguís el mateix sentit de circulació dels cotxes. Això segons expliquen fonts policials, hauria permès que un cop passada l’activitat, es podria haver reobert el trànsit més aviat i no esperar a que la processó acabés d’arribar al final per poder desbloquejar les entrades del barri Sant Lluís.

Tot i que la Confraria tenia coneixement d’aquest canvi ordenat per l’Ajuntament, l’entitat va desobeir i la processó va tornar a fer el traçat habitual, és a dir, en contra la direcció de la circulació. Un canvi sense avisar i que podria comportar alguna mesura punible. Ho va anunciar el mateix dia de la processó, el regidor de Governació de Palafolls, Rafael Cubarsí.

Finalment la Verge dels Dolors i el Crist de la Bona Mort dels exlegionaris van enfilar el carrer Sant Joan, baixant per l’av del mar, seguint per Av Itaca i pujant per carrer Sant Miquel.

Un dels socis de govern, EUiA, que ja va participar en la concentració antifeixista, també ha fet públic un comunicat en que demana a l’Ajuntament que sancioni a la Confraria per desobeir no només pel sentit de la marxa de la processó, sinó també pel fet de convidar per 4t any als exlegionaris.

D’altra banda, el mateix regidor de governació va explicar que dijous es va produir una agressió física. Va ser a la tarda quan, segons explica Cubarsí, un jove va rebre alguns cops mentre es mostrava contrari a la presència dels exlegionaris. La Policia Local va haver d’intervenir per separar als joves implicats.

Més enllà d’aquest incident, tant la marxa antifeixista com la processó es va desenvolupar sense més incidències remarcables.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics