URGENT

Blanes tornarà a penjar la pancarta que reclama l’alliberament dels presos polítics

Compartiu aquesta història

Així es va decidir a la sessió plenària d’ahir a l’Ajuntament, marcada per la gran quantitat de mocions que s’hi presentaven, entre elles la que reclamava aquesta qüestió.

La moció la va presentar el grup de la CUP de Blanes, que la va entrar en procediment d’urgència just el passat dimarts al matí, i que va obtenir el vot favorable de 13 dels regidors del ple.  Van ser els d’ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP. C’s i PP hi van votar en contra i l’alcalde, el socialista Mario Ros, va donar llibertat de vot als seus regidors, 3 dels quals hi van votar en contra i un d’ells es va abstenir.

La pancarta en qüestió, que ara es tornarà a col·locar al balcó del consistori, va ser penjada a finals del passat mes d’octubre, després dels empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i va ser retirada uns dies després.

El ple d’ahir dimecres, que va començar a les 7 del vespre, la seva hora habitual, va iniciar-se amb la presa de possessió del nou regidor d’ICV-EUiA Miguel Àngel López Corregidor, que entra en substitució de Victor Catalán, exregidor que va deixar el càrrec ara poc menys de dos mesos.

La sessió, a banda de la moció de la CUP, comptava amb 9 altres mocions presentades, que van ser totes aprovades menys la que presentava el PSC en defensa del model d’escola catalana, que finalment es va retirar abans d’iniciar el debat.

Entre les mocions, destaca l’aprovació del canvi de nom de l’Avinguda Joan Carles I, una proposta presentada per ERC; la moció d’ICV-EUiA per recuperar la gestió pública de la xarxa d’aigua Ter-Llobregat, aprovada per unanimitat; la de C’s, sobre la declaració de la Diada de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i la del PDeCAT, que demanava l’adhesió a un programa del Consell Comarcal i Dipsalut de parcs urbans i xarxes saludables.

El Ple d’ahir va celebrar-se pràcticament 4 mesos després de la presa de possessió de Mario Ros com a nou alcalde de Blanes, un període de govern en minoria del PSC amb 4 regidors que el mateix alcalde va valorar positivament ara just fa uns dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics