URGENT

Una dona assumirà per primera vegada el comandament d’una legió de Manaies a Blanes

Compartiu aquesta història

És la primera vegada a Catalunya que les dones tindran representació al capdavant d’una legió sencera dels Manaies, una tradició que a Blanes i d’altres llocs del territori agafa especial protagonisme aquests dies de Setmana Santa amb les seves processons.

Serà a partir d’aquest proper dijous, quan es faci oficial el relleu del capità dels Manaies-Legió V Macedònica de Blanes, i que prendrà la blanenca Magda Gascón.

Gascón porta participant als Manaies des de l’any 2010, i enguany agafarà la capitania de la formació durant tot aquest any següent.

La normalització en la representació femenina als Manaies ha estat sempre una reivindicació de Gascón, que se sorprèn que “en ple segle XXI encara hi hagi qui pensa que les dones no tinguin dret a fer qualsevol cosa que fan els homes”.

Gascón ha estat triada per l’entitat a partir dels criteris d’antiguitat en l’associació, la implicació demostrada, l’assistència als assajos i activitats que es fan al llarg de l’any, entre d’altres mèrits que es tenen en compte.

En el cas de Gascón, fa dos anys va contribuir a la posada en marxa dels Manaies Iuniores, la nova secció de l’entitat formada per nois i noies que tenen de 6 a 16 anys.

Precisament, en aquesta secció juvenil, també hi haurà relleu femení a la capitania de l’agrupació, amb el relleu de Jorgina Magallón a Elena Canosa.

La desfilada dels Manaies de Blanes-Legió V Macedònica, amb la cerimònia del relleu del capità, es farà aquest proper Dijous Sant a partir de 2/4 de 6 de la tarda, amb una primera cercavila, que enguany s’iniciarà al veïnat Quatre Vents.

Després de fer un recorregut pel barri, a la segona part hi haurà la cerimònia del canvi de comandament que es farà al bell mig del nucli antic del municipi, a la Plaça Verge Maria.

L’endemà divendres a la nit serà quan tindrà lloc l’Anunci de la Processó, en què els manaies sortiran des de la Plaça de l’Església i faran a pas lleuger el mateix recorregut que farà la processó poc després.

Els Manaies seran els encarregats d’encapçalar el seguici processional, i al llarg del recorregut oferiran diverses figures militars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics