URGENT

Desarticulen una banda de tràfic de drogues que tenia un dels immobles a Pineda

Compartiu aquesta història

En una acció coordinada amb la Policia Nacional, la Policia de Sèrbia, el Servei de Duanes de Toulousse i la Guarda de Finanza italania, l’operatiu ha portat a la detenció de fins a 26 persones vinculades amb una xarxa de cultiu i distribució de droga, entre ells dos membres de la banda dels “pink panthers”, que es dedicava a l’atracament de joieres de luxe.

Segons publiquen diversos mitjans, els agents han registrar una quinzena d’immobles arreu del territori, un d’ells a Pineda, on en total s’hi han trobat 5 plantacions de cànnabis i també dues armes, gairebé 60 Mil euros en efectiu, 5 vehicles d’alta gamma i documentació falsificada de diversos països.

Segons la Policia, els detinguts utilitzaven dos vivendes de Barcelona i Pineda com a punts estratègics, que feien servir com a magatzem per la droga i per poder-la portar a la frontera amb França per intercanviar-la en altres països, on el preu de la droga es multiplica notablement respecte el preu que té a l’Estat.

La investigació es va iniciar aquest passat estiu després que la Fiscalia contra el Crim Organitzat de Sèrbia alertés que s’havien establert a Catalunya una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga.

A Pineda s’hi allotjaven els responsables de l’organització, lloc des d’on s’encarregaven de controlar la producció del cànnabis i on també s’allotjaven els treballadors dels laboratoris.

 

Foto: Policía Nacional

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics