URGENT

ERC reclama a l’equip de govern que aclareixi la seva postura envers la processó

Compartiu aquesta història

El grup municipal d’ERC ha emès un comunicat avui divendres reclamant al govern municipal que es posicioni sobre la presència o no dels exlegionaris al municipi.

Al comunicat, els republicans exigeixen al govern de Valentí Agustí que “aclareixi” la posició oficial del consistori envers la desfilada del grup paramilitar el proper Dijous Sant, 29 de març.

Segons els republicans, el PSC ha entrat en discordança amb el seu soci d’EUiA a l’equip de govern, que aquesta setmana va posicionar-se en contra de la presència dels exlegionaris a la processó.

En aquest sentit, ERC considera que l’equip de govern palafollenc ha permès durant els darrers anys que es dugués a terme la concentració dels exlegionaris sense posar-hi “cap pega formal”.

Segons la formació, el fet que EUiA s’hagi posicionat explícitament en contra de la processó entra directament en contradicció amb la pràctica del Govern i també amb els postulats del PSC.

En el comunicat els republicans també es reafirmen en el seu posicionament a favor dels valors de la democràcia i el pacifisme, i consideren que les desfilades com la dels exlegionaris al barri de Sant Lluís s’emmarquen dins de l’extrema dreta, i que no poden tenir cap cabuda a la Catalunya del segle XXI.

Justament, de cara a demà dissabte, la Plataforma Palafolls Antifeixista ha convocat una taula rodona al MiD, que se celebrarà a partir de les 6 de la tarda, unes jornades que porten per nom “Palafolls contra el feixisme”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics