URGENT

Diverses alcaldesses del Maresme, predisposades a repetir al capdavant dels Ajuntaments

Compartiu aquesta història

Aquesta és una de les valoracions que es van fer aquest passat divendres, dins del primer dels actes de commemoració dels 30 anys del Consell Comarcal del Maresme.

L’acte, sota el títol de “Dones i política. La veu de les alcaldesses del Maresme”, va reunir a 6 de les 10 alcaldesses amb què compta ara mateix la comarca, i totes les batllesses participants van mostrar-se predisposades a repetir com a caps de llista de les seves respectives formacions a les eleccions del proper 2019.

Entre les participants, hi havia l’acladessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, i la de Calella, Montserrat Candini. Entre d’altres, Candini considera que dos anys de mandat es queden curts per poder tirar endavant un projecte polític a nivell municipal, defensant la vigència de dues legislatures però més llargues, unes reflexions compartides per la resta d’alcaldesses participants.

La tertúlia, celebrada a la Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal del Maresme, va servir per posar en valor el paper femení a la política d’àmbit local.

El Maresme és una de les comarques que se situa per sobre la mitjana catalana pel que fa a la representació femenina als càrrecs electes, encara però lluny de la igualtat.

Concretament, el percentatge de dones ocupant càrrecs electes a la nostra comarca és actualment del 38,5%, que traduït en xifres significa 174 dones, davant dels 278 que són homes.

En el cas de les alcaldies, les dades mostren com un de cada 3 alcaldes del Maresme són dones. En total, són 10 consistoris de la comarca amb dones al seu capdavant, entre ells el de Calella o Malgrat de Mar, on en aquest últim cas les dones són majoria en el ple municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics