URGENT

Calella instal·la nius de ratpenats per controlar els mosquits

Compartiu aquesta història

Des d’aquest passat divendres, el municipi de Calella ha posat en marxa un nou sistema per combatre els mosquits.

Es tracta de la instal·lació de caixes de nius de ratpenats en diversos indrets del municipi amb l’objectiu de combatre i reduir la població de mosquits que es generen a la zona urbana de Calella.

És una prova pilot de dos anys, que se suma a les altres campanyes que ja s’han impulsat sobre la prevenció del mosquit tigre i per conscienciar a la ciutadania.

De moment, s’han col·locat caixes al Parc Dalmau, al Pavelló o a les places Mercat i Catalunya, entre d’altres. Un cop hagi passat el període de dos anys de la prova, es valorarà si cal instal·lar aquests niu també a d’altres indrets del municipi.

Des de l’empresa responsable s’assegura que es vol focalitzar l’atenció sobretot en zones humides o amb acumulació d’aigua, ja que és on crien les larves del mosquit, i on es podrà controlar la població adulta amb l’acció dels ratpenats.

La seva presència ha de servir per reduir la quantitat de mosquits de tot tipus, ja que els ratpenats se’ls mengen quan es troben a la seva fase adulta.

L’empresa també destaca que aquesta època de març és la millor per dur a terme aquesta campanya, ja que els ratpenats surten de la hivernació i busquen nou llocs on viure i criar.

Els responsables de la campanya també han destacat que la instal·lació d’aquests nius és un mètode eficient i natural, respectuós amb el medi ambient.

 

Foto: Ajuntament de Calella

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics