radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Taller sobre sexting per alumnes d’ESO de Palafolls
, / 722 0 0

Taller sobre sexting per alumnes d’ESO de Palafolls

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Taller sobre sexting per alumnes d’ESO de Palafolls

Aquesta setmana han acabat les sessions del taller per conscienciar sobre els efectes d’alguns fenòmens que han aparegut recentment gràcies a les noves tecnologies i les xarxes socials.

És el cas del que es coneix com a sexting, un fenòmen que consisteix en fer-se fotografies eròtiques i enviar-les  a través del mòbil. Un cop s’envia es perd el control d’aquesta fotografia que pot ser reenviada a tercers i començar així una cadena d’enviaments que s’escapa de les mans de la persona que l’ha enviat.

Per ajudar a conscienciar sobre els efectes d’aquesta pràctica, les àrees de Joventut i Serveis Socials han ofert per segon any consecutiu aquests tallers entre els alumnes de 2 d’ESO de l’Institut de la Font de Ferro.

Judit Puig, educadora socials de Palafolls, explica que abans d’enviar o de reenviar una fotografia amb contingut sexual o eròtic, cal ser conscient del que es fa.

La universalització de les noves tecnologies i la facilitat per compartir contingut, sumat a les xarxes socials, fa que el sexting siguin molt estès i que aquestes fotografies acabin circulant sense control a través de les xarxes.

Per evitar aquesta pràctica la intenció dels tallers són fer que cada un empatitzi amb la situació i que pensin sobre com es sentirien ells  si fossin els protagonistes de les fotografies que reenvien. Ho explica l’Albert Muñoz, tècnic de joventut.

L’objectiu del taller és que entenguin que cal tallar aquestes  cadenes de reenviament de fotografies eròtiques que, en un primer moment, es feien segurament en una relació de confiança entre l’emissor i el receptor de la imatge, però que després aquesta fotografia acaba circulant sense control provocant problemes  a la persona fotografiada.