Poca incidència de la vaga d’avui a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La normalitat és la tònica al nostre municipi en aquesta jornada en la que hi ha convocada una vaga feminista. Alguns sindicats demanen una aturada de tot el dia i d’altres, els majoritaris, demanen fer aturades de dues hores.

La jornada no ha registrat de moment cap incidència remarcable als polígons industrials de Palafolls, on es concentren les principals activitats econòmiques del nostre municipi.

Pel que fa a les escoles, els dos centres de primària funcionen amb total normalitat. A Ferreries tots els mestres han anat avui a treballar i els alumnes han assistit normalment a les aules, tal i com explica la cap d’estudis del centre Ana Miranda, que explica que el centre treballa normalment, entre d’altres fent les proves diagnòstiques de 3r, però no descarta treballar els valors del dia de la dona.

Una situació similar s’ha donat a Mas Prats, on, com avança la directora del centre Rebeca Gómez, avui s’ha fet classe normal , avançant matèria a l’aula per la manca d’incidència de la vaga tant entre alumnes com entre els mestres.

On sí s’ha notat la vaga ha estat a l’Institut de Palafolls. Només el 20% dels alumnes del centre ha anat avui a classe. Són bàsicament els estudiants de primer i de segon d’ESO, ja que la resta d’alumnes sí han secundat la vaga d’avui i no han anat a classe. Per la seva banda el 10% dels professors avui secunden la vaga, alguns durant tot el dia i d’altres només amb dues hores d’aturada. Ens ho explica la directora de la Font del Ferro, Rosa Martínez.

Pel que fa als serveis municipals, la normalitat també és tònica de la jornada de vaga d’avui i tots els serveis gestionats per l’Ajuntament funcionen amb normalitat.

Al CAP  de Salut s’han pogut fer totes les analítiques previstes amb normalitat i tots els metges de l’ambulatori  han anat avui a treballar, com també han fet les infermeres del centre sanitari palafollenc.

Tot i això la vaga d’avui és més que una vaga laboral i les dones que estan cridades a aturar també el consum, les cures a infants o a persones grans, per tal de visibilitzar el treball de les dones en totes les esferes de la vida.

Al carrer, el seguiment ha estat també irregular. Tothom coincideix amb la reivindicació de la desigualtat entre dones i homes, però no tothom s’ha adherit a la convocatòria de vaga. Són els testimonis de la Montse, la Gemma i la Lola.

Pel que fa al comerç, en general la incidència de la vaga ha estat molt minoritària als establiments i negocis de Palafolls, tal com es preveia en un principi al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics