URGENT

S’obre al MiD l’exposició “Dones dadaistes que has de conèixer”

Compartiu aquesta història

Palafolls ja ha donat el tret de sortida als actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora, que se celebra el proper dijous 8 de març.

El primer dels actes emmarcats dins d’aquesta jornada reividnicativa amb els drets de les dones és una exposició que s’ofereix a la sala d’exposicions del MiD, i que porta per títol “Dones dadaistes que has de conèixer”.

La mostra posa en valor i el paper de les dones que van emmarcar-se dins del corrent dadaista, una alternativa a l’art tradicional de princiips de segle XX, tant dins dels camps de la pintura l’escultura com també en la literatura i la poesia.

Si per una banda el dadaisme és conegut per noms masculins com Marcel Duchamp, Man Ray o Tristán Tzara, també van confluir-hi dones que van tenir-hi un paper igual d¡important, però que històricament i com passa en molts altres camps, queden invisibilitzades.

Donar visibilitat al col·lectiu femení d’aquest corrent artístic és, precisament, un dels objectius d’aquesta exposició.

Ho explica Anna Rovira, tècnica de comunicació i cultura de l’Ajuntament de Palafolls.

L’exposició, que vol retre homenatge a artistes dadaistes com Hannah Höch, Suzanne Duchamp o Beatrice Wood, entre d’altres, es podrà veure durant tot aquest mes de març.

Per altra banda, les activitats entorn del dia de la Dona Treballadora també inclouen, entre d’altres, un taller titulat “A cegues”, a càrrec de la poetessa Sílvia Bel Fransit, que es vol qüestionar que la poesia “tingui sexe”. Tot plegat, tal i com explica Rovira, parteix d’una anècdota que va viure la pròpia poetessa en una tertúlia on participava.

Els actes al voltant del Dia de la Dona Treballadora també inclouran aquesta propera setmana diverses activitats gratuïtes al Casal de la Dona, a la Masia de Can Florenci, així com la campanya de conscienciació impulsada des del consistori per lluitar contra la desigualtat entre homes i dones.

 

Foto: Ajuntament de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics