radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » El llibre de St. Jordi anirà sobre la història del carrer de Dalt

El llibre de St. Jordi anirà sobre la història del carrer de Dalt

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 640 0

És un dels carrers més pintorescos del nostre municipi. De forma irregular, al centre, però gairebé sense trànsit, mira de reüll el dia a dia d’un municipi que ha crescut exponencialment  en els últims anys. No és el més antic de Palafolls, tot i que molta gent ho pensa, en part perquè sembla que el temps s’ha aturat en aquest curt carrer que té el nom oficial de Joaquim Ruhí, però que tothom coneix amb el nom de carrer de Dalt.

L’Ajuntament de Palafolls editarà aquest proper Sant Jordi un nou llibre centrat en la història d’aquest carrer. En concret s’editarà una adaptació d’un dels treballs finalistes a l’última edició del Concurs de Treballs de Recerca que organitza el consistori cada any.

El treball, obra d’Alba Ribot i de Mercè Robert repassa la història d’aquesta via i de les cases que hi ha en els seus poc més de  100 metres fins a l’era de Can Calau.

El llibre, que de moment porta el títol de ”Carrer de Dalt”, serà de nou gratuït pels palafollencs i forma part de la col·lecció “Font del Ferro”, que cerca reconèixer els millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat de Palafolls i basats en el nostre municipi.

En aquest sentit ja s’han publicat alguns títols sota aquesta col·lecció, l’últim va ser per St Jordi de l’any passat quan es va editar  “Obre la finestra”, un recorregut naturalista per Palafolls.

Des de l’any passat l’Ajuntament de Palafolls regala dos llibres; un per Nadal i un altre per Sant Jordi. El passat Nadal el regal va ser el llibre “Els sons del silenci”, que havia estat el treball guanyador de l’últim concurs de Treballs de Batxillerat.