URGENT

Blanes rectifica i farà focs també en cap de setmana

Compartiu aquesta història

Ahir dimarts es va reunir d’urgència la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava, per tal de valorar la nova proposta presentada per l’alcalde de Blanes pel que fa a la programació dels focs.

La proposta del batlle, que va ser aprovada per la comissió, consisteix en allargar una nit més els espectacles pirotècnics, i que a més variarà les dates.

Fins ahir, els focs s’havien de celebrar del dilluns 23 al divendres 27 de juliol. Finalment, però, les dates del Concurs de Focs seran des del dissabte 21 de juliol fins el dijous 26.

El canvi s’ha hagut de plantejar després que sorgissin veus crítiques amb aquest calendari des de diferents sectors, tant de particulars de com propietaris de negocis de diversos sectors, que van mostrar-se preocupats per no comptar amb els focs un dissabte.

En aquest sentit, els negocis van exposar a la reunió amb el consistori que era important incloure aquest dia ja que, si hi ha focs, les vendes s’incrementen respecte un altre dissabte qualsevol del mes de juliol.

Amb les noves dates, es compleix amb el requisit que s’inclogui la festivitat de Santa Anna dins de la programació dels focs, i a la vegada es coincideix en cap de setmana.

Així, el concurs torna a tenir 6 dies d’activitat pirotècnica, com ja va passar en les edicions del 2008 fins al 2011 i també ara fa vint anys, quan va tenir la mateixa durada.

L’ampliació s’ha pogut dur a terme gràcies a l’aportació econòmica del Gremi de Firaires de Catalunya, que fa dos anys ja va finançar l’ampliació de 4 a 5 dies de focs, i que ara es farà càrrec dels costos del que significarà comptar també amb aquest sisè dia de d’espectacles pirotècnics.

El col·lectiu de firaires es farà càrrec de 19.000 €, que és la quantitat econòmica que es paga a les empreses dels focs per un dia d’actuació.

L’altra part del cost que suposarà aquesta ampliació del concurs l’assumirà el consistori blanenc, com són les despeses de caire logístic, de neteja o de seguretat, entre d’altres.

A la reunió mantinguda ahir amb els firaires també es va decidir augmentar el nombre de tiquets que es reparteixen cada any entre els alumnes de les escoles del municipi i els usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament per participar a la fira.

Enguany se n’han repartit un total de 12 Mil, 4 Mil més que l’any passat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics