URGENT

Els pressupostos participatius de Malgrat ja tenen grup motor

Compartiu aquesta història

Aquest passat dijous es va oficialitzar el que ha de ser el grup motor dels pressupostos participatius de Malgrat de Mar, un procés que ja fa uns mesos va engegar-se en aquest municipi veí i que continua fent passos endavant.

El grup motor és l’òrgan ciutadà que ha de debatre, prioritzar i seleccionar les propostes que sorgeixin de la ciutadania, i que es podran presentar d’aquí a poc més de 2 mesos.

Prèviament a la feina del grup motor, la comissió tècnica ha d’avaluar les propostes de la ciutadania, per tal de comprovar que compleixin els requisits i siguin viables per ser escollides com a possibles projectes pel municipi.

Ho explica Ramir Roger, regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Malgrat.

El grup, constituït aquest dijous, l’integren 19 persones del municipi triades a partir d’un sorteig públic, i 16 més provinents del teixit associatiu del municipi.

Serà a partir del dia 1 de maig i fins el 20 que la ciutadania podrà presentar les seves propostes als pressupostos participatius, i on podrà participar qualsevol ciutadà del municipi.

Des d’ara i fins el mes de maig, el que s’inicia és un procés de difusió dels pressupostos participatius, per al qual l’Ajuntament ha preparat diversos actes relacionats amb aquesta iniciativa.

Roger també ha destacat que el paper del grup motor des d’ara i fins el mes de maig ha de servir també per donar suport a la difusió dels pressupostos participatius.

Un cop seleccionades les propostes, seran els malgratencs majors de 16 anys els que podran votar les propostes, a les que s’hi podran destinar un màxim de 180.000 euros, que és la partida que té prevista el consistori per aquest àmbit de les arques municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics