URGENT

El CDR de Palafolls i d’altres pobles converteixen el Maresme en municipis de la República Catalana

Compartiu aquesta història

Ahir al matí la majoria dels municipis del Maresme, entre ells Palafolls, es van despertar amb uns cartells adherits als rètols oficials que anuncien el nom del poble en les principals entrades del poble.

En aquests cartells s’indicava la llegenda de “Municipi de la República Catalana.

Segons els Comitès de Defensa de la República del Maresme “la pràctica totalitat dels accessos als nuclis urbans dels municipis del Maresme, s’han llevat amb aquests cartells. Una iniciativa coordinada amb la que  els CDR asseguren que han volgut materialitzar “el sentiment predominant dels nostres pobles”.

En declaracions a aquesta emissora, Jordi Pedemonte, membre del CDR del nostre municipi, ha explicat que l’acció pretenia fer una crida als ajuntaments maresmencs perquè es posicionin a favor de la república. A la vegada, Pedemonte explica que de moment no tenen cap acció prevista a curt termini, tot i que, tal i com ha explicat, els comitès actuen en funció dels esdeveniments.

Segons els CDR, Catalunya és una República i demanen que s’implementi, sense dilacions, la declaració del 27O. En aquest sentit els Comitès en Defensa de la República asseguren que continuaran actius per  treballar amb “determinació i no-violència” per a la República Catalana.

A banda de Palafolls, els municipis propers de Malgrat, Tordera, Calella o Pineda, on el cartell de Municipi de la República Catalana es va situar just davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Pedemonte també ha denunciat la situació dels líders polítics empresonats i l’actuació de l’Estat espanyol, de qui diu que cada cop “respecta menys la democràcia”.

A Palafolls, els rètols amb el missatge “Municipi de la República Catalana” es van col·locar a la carretera d’accés a Costa Brava, prop de la passera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics