Catalunya en Comú pregunta al govern català sobre l’estat del delfinari de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El grup parlamentari de Catalunya en Comú ha adreçat diverses qüestions al govern de la Generalitat amb l’objectiu de conèixer quin és l’estat dels delfinaris de Palafolls i Vila-Seca, a Tarragona.

Segons ha explicat Yolanda López, diputada del grup al Parlament, es va dur a terme una trobada amb la plataforma tarragonina “No al delfinari d’Aquopolis”, que lluita per la supressió dels espectacles amb animals salvatges.

Arran de la trobada, es va decidir dirigir diverses qüestions al govern amb l’objectiu de conèixer quants dofins viuen als centres de Palafolls i Vila-Seca, quines són les condicions de vida dels animals i com es duu a terme el control sanitari i el registre dels dofins.

En declaracions a aquesta emissora, López ha explicat que no tenen constància de cap problemàtica concreta en aquests espais, sinó que les formulen per tenir coneixement de com es desenvolupa l’activitat en aquests espais, que són de tipus privat i que, segons explica la diputada, no tenen suficients dades sobre la seva activitat.

La diputada també ha explicat que es vol treballar perquè els espais on es duen a terme espectacles amb animals salvatges desapareguin, tal i com ja passa en altres llocs d’Europa.

López ha explicat que els grups del PSC i ERC ja estan treballant en una proposta de llei per tal d’abolir els espectacles amb animals, una línia de treball on els comuns tenen també la intenció d’afegir-s’hi.

En aquest sentit, la proposta també planteja que els animals puguin tornar a viure en un espai òptim i adequat a la seva naturalesa, i que el procés sigui el més òptim possible per a cadascun dels  animals, que en el cas dels dofins, segons explica la diputada, s’ha de fer lentament.

Les preguntes van ser registrades en seu parlamentària aquest divendres passat, i ara esperen resposta per part del govern català. Una resposta que, tal i com ha recordat Yolanda López, no es preveu que arribi fins que es torni a formar govern de la Generalitat.

 

Foto: latordera.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics