radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Volen naturalitzar i convertir en parc el nou aparcament de Pau Casals

Volen naturalitzar i convertir en parc el nou aparcament de Pau Casals

COMPARTEIX-HO
, / 782 0

Aquest divendres l’Ajuntament de Palafolls ha convocat una sessió plenària extraordinària amb diferents punts informatius sobre projectes futurs. Entre ell hi ha la intenció del consistori de convertir la zona de l’aparcament de l’avd Pau Casals, que recentment ha finalitzat les tasques d’asfaltatge, en un parc amb zones verdes i d’oci que convisqui amb els vehicles.

Segons Martí Victòria, responsable d’obra pública, la intenció és no deixar l’espai com a un “trist” estacionament de vehicles i integrar el parc a la ciutadania.

De fet l’Ajuntament no tracta l’espai com un estacionament de vehicles, sinó com un parc en el que s’inclou el que abans es coneixia com a plaça de La Pau.  Tot aquest àmbit es vol batejar ara com a plaça de les Rentadores, per recordar que en aquest, anys enrere, punt hi havia un safareig on les dones anaven a fer la bugada  aprofitant el pas de la riera de la Burgada.

Per convertir el pàrquing en parc, el consistori preveu plantar arbres i plantes al voltant de la zona d’estacionament, però també aprofitar les parets de la zona per reproduir pintures impressionistes entorn a les figures de les rentadores.

A banda també preveu construir un escenari permanent per tal de poder utilitzar l’espai en activitats musicals i d’oci.

Dins aquest nou parc també s’inclou la nova parada de bus dissenyada per l’arquitecte català Josep Mias, el mateix que va dissenyar la passera de PLF. La parada, que segons el govern ha estat un regal de l’arquitecte, s’està ultimant i entrarà en funcionament properament.