URGENT

Nova xerrada sobre diversitat sexual als mestres de Mas Prats

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns es va fer l’última xerrada del cicle de trobades entre la policia local i mestres dels diferents centres educatius de primària i secundària del nostre municipi.

Ahir la trobada va ser amb els mestres de l’escola de Mas Prats, amb els que els agents van tornar a incidir amb la necessitat d’educar en la diversitat d’identitats de gènere i d’orientacions sexuals. En alguns casos aquesta diversitat sexual, sobretot en les edats escolars, pot comportar situacions d’assetjament, més conegut com a “bullying”, entre els alumnes.

És per això que la Policia Local, juntament amb l’Associació Chrysallis, ofereix aquestes xerrades als mestres i professors de Palafolls amb la voluntat de dotar-los d’eines per detectar qualsevol comportament d’abús a les aules, ja que els alumnes es troben en l’edat en que es comencen a conèixer a si mateixos i a descobrir la seva identitat sexual.

De fet, evitar possibles situacions de bullying o d’assetjament escolar és clau per a un correcte desenvolupament personal dels infants i per a una dinàmica positiva de la comunitat educativa, per la qual cosa el que busquen aquestes trobades, entre d’altres, és saber detectar i gestionar aquestes situacions a les aules per tal que s’assumeixi amb normalitat les diferents orientacions sexuals. Ho explica la Rebeca Gomez, directora de Mas Prats.

Unes trobades que ja s’han fet amb els mestres de Les Ferreries i amb els professors de la Font del Ferro de Palafolls.

Justament, per tal de visibilitzar el col·lectiu transexual ahir es va inaugurar a Blanes un banc pintat amb els colors de la bandera de la transexualitat i amb una placa en la que es llegeix el lema No a la Transfòbia. El banc s’ha instal·lat davant de l’Ambulatori de Mas Enlaire, i ha estat gràcies al suport de Chrysallis, una associació de famílies de menors transsexuals a nivell estatal creada el juliol de 2013 i que, des de finals de novembre del 2017, compta amb una delegació a Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics